Vrtule 15x8

Motory, vrtule, serva ...
Post Reply
Pavel

Vrtule 15x8

Post by Pavel »

Při stavbě Kaťány jsem se dostal do fáze, kdy musím dokoupit zbylé vybavení:

- Potřebuji vrtuli 15"x8", zatím jsem našel jen toto:
http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... PC-15-X-8E
http://www.rcmarket.cz/zbozi/letadla-pr ... x20cm.html
nejraději bych huhlíkovou, ale v nabídce Mejzlíka ani Tošovského jsem potřebný rozměr nenašel.

- Dále vybírám "pilota" do kabiny. Vyhovovala by busta šíře 90mm a výšky též 90mm, nejlépe ženská - kozatá - aby bylo těžiště
dostatečně vpředu ...

jemo

Re: Vrtule 15x8

Post by jemo »

Dal bych tam tu APC, ve Windovi mam APC 18/10E a tahá bez problémů

baui

Post by baui »

Ani Esprit Model žádný uhlík v téhle velikosti nemá. Když ne oni, tak snad nikdo...
Já bych tam dal raději dřevo, než APC. Bude přece jen tužší. Ale to je jen má preference, nemusí to vyhovovat každému :)

A nebo ještě jedna možnost - koupit RFM sklopku a dotáhnout jí šrouby v trámci na doraz. Mají skladem třeba RFM 15x7. Případně nějakou s menším nebo větším stoupáním a šoupnout ji na přesazený trámec.
Tom

Pavel

Post by Pavel »

Piper také létal s APC, ale měl přeci enem slabčí motor - zkusím APC a uvidím.

HonzaS

Post by HonzaS »

baui wrote:Ani Esprit Model žádný uhlík v téhle velikosti nemá. Když ne oni, tak snad nikdo...
Já bych tam dal raději dřevo, než APC. Bude přece jen tužší. Ale to je jen má preference, nemusí to vyhovovat každému :)

A nebo ještě jedna možnost - koupit RFM sklopku a dotáhnout jí šrouby v trámci na doraz. Mají skladem třeba RFM 15x7. Případně nějakou s menším nebo větším stoupáním a šoupnout ji na přesazený trámec.
Jestli můžu můj neodborný názor... Já s APC končím na 10 palcích v metrovém EPP, pak už to usekává prsty. Dřevo je snad jen zláme, ale zůstanou nějak v kuse a nepoztrácím je (nedej bože, aby je ta vrtule někam odpálkovala). A když jsem si koupil 24" APC, tak jsem se tak lekl, že jsem ho hned prodal :lol: a koupil si dřevo.

Jo, a míval jsem 20x10 apc, to bylo dobrý na 1,86m akrobatu, ale šel z toho strach. Dneska bych tam dal asi Xoar :-)

prokyno

Post by prokyno »

Mohu zapůjčit vrtuli 15*5,5 carbón na ozkóšení, pokud to není zase málo tch 5,5 :D
Ty mám :D

Pavel

Post by Pavel »

To tedy asi jee - by Káťa létala halovým thempem.
Notabene - ty máš ty frtule do čoptéry, že ? Nejsou gumovější ?

prokyno

Post by prokyno »

No ani nejsou, jsou poměrně robustní a pevný, je to kus uhlíku :D

Post Reply