Tož sem provedl nějaké to měření bez zátěže, tj,. na stole bez vrtulí.
Psalo to při max otáčkách 4,9 - 5,1 amp
82watt a 0,320 - 0,380 Ah
DOkáže mě to někdo trochu osvětlit co z teho vyčtu?
Zdá se mě to málo, motory by si měli brat asi daleko víc ne? I když je to bez zátěže ne?
Díky za info.
Hexa TAROT T810
Re: Hexa TAROT T810
Bez vrtulí, bez zátěže - normálka.
Dá se z toho vyčíst přesně to co jsi napsal: za předpokladu, že se ti točí všechny motory, je to údaj o odběru neúplné pohonné soustavy. Tj. pro praktické využití či chování za letu to neříká vůbec nic. Možná, snad, že pokud ti za letu najednou odpadnou všechny vrtule, tak se hexa zřítí k zemi právě s takovýmto odběrem z pohonného accu.prokyno wrote: DOkáže mě to někdo trochu osvětlit co z teho vyčtu?
No popravdě sem očekával že si vezmou v klidu víc, tak kolem 10 - 15 amp.
Ale když je to málo tak dobře, jen nevím jak to změřím při záběru
že by nějaká telemetrie?
Tímto bych mohl něco zjistit za letu
http://www.profimodel.cz/cz-detail-2531 ... vario.html

Ale když je to málo tak dobře, jen nevím jak to změřím při záběru
Tímto bych mohl něco zjistit za letu
http://www.profimodel.cz/cz-detail-2531 ... vario.html
Prostě uvážeš koptéru k nějakému závaží, stolu, konstrukci, a pak odzkoušíš různé zatížení. Dostaneš sice hodnoty vztažené ke statickému tahu, ale charakter koptéry i parametry vrtulí jsou víceméně navrženy pro malé rychlosti proudícího vzduchu, takže by ti to mělo dát dokonce i poměrně odpovídající obrázek max. zatížení.prokyno wrote:No popravdě sem očekával že si vezmou v klidu víc, tak kolem 10 - 15 amp.
Ale když je to málo tak dobře, jen nevím jak to změřím při záběruže by nějaká telemetrie?
Co se týka Air modulu - u heliny ani u koptéry bych do cesty pohonné baterie raději nic dalšího mimo konektoru nedával, protože mám obavy z možného selhání modulu - nevím, jakým způsobem je proud měřen - předpokládám Hallovu sondu - ale přesto je tam několik propojů navíc, a následného pádu. U plošníků je to jiné, tam se dá případně i nějak doklouzat. Ale možná jsem jen příliš opatrný.
Last edited by BoŠ on 27 Nov 2014 09:08, edited 2 times in total.
Ale samosrejme s lepsim chlazenim diky padujemo wrote:Možná, snad, že pokud ti za letu najednou odpadnou všechny vrtule, tak se hexa zřítí k zemi právě s takovýmto odběrem z pohonného accu.
RCStudio - autorizovaný prodejce FrSky
Air modul by tam byl jen pro účel měření v záběru, a poté oddělán, na stálo by nebyl.
Dalo by se to resit bocnikem a lehkou matematikou, ale sam bych to taky asi nedelal.BoŠ wrote:Co se týka Air modulu - u heliny ani u koptéry bych do cesty pohonné baterie raději nic dalšího mimo konektoru nedával, protože mám obavy z možného selhání modulu - nevím, jakým způsobem je proud měřen - předpokládám Hallovu sondu - ale přesto je tam několik propojů navíc, a následného pádu. U plošníků je to jiné, tam se dá případně i nějak doklouzat. Ale možná jsem jen příliš opatrný.
Tom
Tak ono to možná bočníkem řešeno bude, btw hallovkou se také měří na nepřerušeném vodiči, spíš mi jde o to, že jsou tu další propoje navíc. A cokoliv navíc zvyšuje riziko selhání.baui wrote:Dalo by se to resit bocnikem a lehkou matematikou, ale sam bych to taky asi nedelal.BoŠ wrote:Co se týka Air modulu - u heliny ani u koptéry bych do cesty pohonné baterie raději nic dalšího mimo konektoru nedával, protože mám obavy z možného selhání modulu - nevím, jakým způsobem je proud měřen - předpokládám Hallovu sondu - ale přesto je tam několik propojů navíc, a následného pádu. U plošníků je to jiné, tam se dá případně i nějak doklouzat. Ale možná jsem jen příliš opatrný.