Katana 1.8 m "Macek" a koupě nového motoru

Naše projekty
jemo

Re: Katana 1.8 m "Macek" a koupě nového motoru

Post by jemo »

OK,

ta A50 - viz. přího hackeří stránky
http://www.hacker-motor-shop.com/e-vend ... 202&p=7202

je určena na 8S (jako horní hranice), tudíž je možné že tě to varuje, nicméně to je údaj pouze orientační důležité je, kam se dostaneš s účinností a tím i se svým příspěvkem ke globálnímu ohřevu atmosféry.

já tu A50 mám na 8s, proudy jsem zatím neměřil - zatím mě nic nevyhecovalo(ale možná si ze studijních důvodů nějaký logger půjčím), ale stále platí to, že jsem o víc jak kilo váhy dolů.

Pavel

Post by Pavel »

Honza C wrote:... ted jsem si docetl ty 2 prispevky, dale mi to potvrzuje toho silnejsiho Skorpase - potrebuju motor, ktery to utahne a neshori, kdyz to bude viset super, pokud ne, zalitam si peknou kulatou akrobacku. Nic drazsiho a tezsiho kupovat nebudu. Za rok dva pujde stejne tento stroj z domu (pokud mozno cely a i s motore a dalsi krok bude pekna fabricka (lehka!) dvoumetrovka, kam si koupim toho AXIka.
Žádný fabrický nedodělek - postavíš si to sám - a lepší - :lol:
Včil už víš, kudy kam, a ta radost z vlastního výrobku :idea:

(To jsem to pořešil ;)

Honza C

Post by Honza C »

Tak S-4035-330KV objednan u Bidovskeho. Cena 3599, postovne zdarma. Tak drzte palce :shock:

Jinak na http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=39&t=66457&p=1121390 jsme diskutovali testovani reglu, zarovky jsou zrejme hovadina.

... "fabricky" - ja nemyslel, ze si to koupim cele, FUJ ! Koupim vyrezy a pekne si to upatlam sam, jak se na modelare slusi a patri.

BoŠ

Post by BoŠ »

Jo, žárovky jsou hovadina, protože regl vždy napájí dvě fáze, a ze třetí si čte průběh napětí, dle toho řídí frekvenci spínání pulsů. To jsem si v budkách nevědomil. Holt v práci většinou regulujeme asynchronní motory jedoucí na 50Hz v podstatě PWM. Takže je opravdu jediné jednoduché řešení zkusit to s levným malým motorem. Omlouvám se za zavádějící radu ohledně odporové zátěže.
Last edited by BoŠ on 05 Jun 2014 14:10, edited 1 time in total.

Honza C

Post by Honza C »

V pohode Bobe, chtel jsi pomoci, jen semi to pak jeste rozlezelo v hlave a rekl jsem si, ze ty zarovky jsou prece jen trochu jina zatez nez 3-fazova potvora, ktera se mota.

Honza C

Post by Honza C »

Tak Skorpas z Olomoce dorazil (1 den, super), doufam, ze bude mit vetsi zivotnost nez jeho mensi bratricek.

baui

Post by baui »

Tož ať slouží :cheers: Ta konečná cena není vůbec zlá, obdobná plechovka na semikilo dnes stojí dvojnásobek :x
Tom

Pavel

Post by Pavel »

Honza C wrote:Tak Skorpas z Olomoce dorazil (1 den, super), doufam, ze bude mit vetsi zivotnost nez jeho mensi bratricek.
Gratulírace - a kdy Katanu pustíš znovu do vzduchu ?

Honza C

Post by Honza C »

novy moteur vcera vecer nainstalovan, je opravdu podstatne macatejsi nez predchudce, tak tak se tam na delku vesel. Regl nastesti zda se regluje. Zalet DNES odpo (cca 16 nebo 17) v Kobylkach - viz thread "Skolka"

Honza C

Post by Honza C »

Borci nema prosim nekdo USB programator na Hyperion Atlas serva - viz http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=39&t=69065 ? Diky moc.

Post Reply