Uhlíkomylarové letadlo - vlastní stavba

Naše projekty
Honza C

Uhlíkomylarové letadlo - vlastní stavba

Post by Honza C »

zdarec páni, Spies je pomalu na odpis a potřeboval bych něco slušného na přesnou. A rád bych, aby to bylo z uhlíku a mylaru - po Spiesovi mám Depronu plné zuby a když se podívám na Pavlovy, Pepho a Boshovy (ex HonzaS) strojčeky, tak se mi líbí, ale potřeboval bych pro sebe něco, s čím se dá občas ťuknout (řezat o zem s tím asi nebudu, ale občas to někde nabořím).

Requirements:
* chci si to (jako vždy) postavit sám.
* potřeboval bych plány, podle kterých budu stavět, nejsem schopný to vymyslet od základu, nejsem schopný modifikovat depronové letadlo.
* nemusí to být to nejlehčí na světě - postupuju v modelaření pomalu, takže super-lehká mrcha s Glavakem bude až ta další. Do tohoto bych rád nacpal vybavení ze Spiese: Cobra 2202/70, HS-5035HD, atd.
* nemusí to být free, klidně za plány (PDFka nebo vytištěné) zaplatím

Existuje něco takového nebo jsem v řísi snů ? Díky moc !

Honza C

Re: Uhlíkomylarové letadlo - vlastní stavba

Post by Honza C »

toto vypadadá na šikového ogara: https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... ?t=2739487
co myslíte ?

Pavel

Post by Pavel »

Honzo, myslím, že by bylo lepší přehodnotit to vybavení. Cobra se hodí tak do Clicka, do modelu pro průběžnou sestavu už je too heavy. Do osobního auta vybavení z bagru nepasuje. Degradoval bys celou práci na huhlíkovém modelu. Na příští sezonu bych rád zkusil uhlíkové Stríno, pokud autor modelu nebude proti. Ale budu to zřejmé vymýšlet až na léto. Nechci dopadnout jako Valenta.

pepe*

Post by pepe* »

Honzo, myslim že uhlikova konstrukce nás nikoho nemine pokud budeme chtit aspoň trochu drzet k krok s postupujícím vývojem halaků. Jak psal Pavel, pokud už uhlík, směřoval bych pohon na proti běžky na 1s a samo co nejlehčí vybavení.

Potom je nutný připočítat čas na stavbu, Zdeno Bayer prý stavěl ten svůj luxusně létající eroplan 3 měsíce a to je v důchodku a už ledacos postavil. Byt tebou pro letošek postavím ještě depromylar :-) a je.

HonzaS bude ještě šmrdlat vyrezy na Strino, já to toho jdu taky, Trivie nelítá špatně ale v té řadě letated už to byl takovej malej chudacek :-)

Nebo tu mam ještě vyrezy na Sparka což je dnes uz podpultové zboží :D

Honza C

Post by Honza C »

Hosi diky za reakce, jeste popremyslim a mozna do huhlika pujdu se soucasnym vybavenim s tim, ze to bude cvicny kus a priprava na ten super-lehky krasnolet. Mam pocit, ze par veci (spojovani uhliku, mozna ohybani, potah, zastavba masinerie) nebude uplne trivialni a radeji se to naucim na cvicnem kusu se silnejsimi uhliky, nez abych hned poku*** neco pekneho. Pred Spiesem jsem take postavil asi 10 Indexu, ktere jsem si sam vyrezal, a vubec toho nelituju. Modelareni v mem pojeti je proste pomaly postup!

HonzaS

Post by HonzaS »

Taky se asi přes léto pustím do celohuhlíku. Supertrino je solidní základ, trochu to poladím, a hurá do toho 8-) Asi už s novýma protiběžkama. Mám pořád dilema, jestli 13" na 1s nebo 16" na 2s (nebo 16 na 1s?) - no, to asi napoví současná sezóna. Jak řikal Martin Brandmuller, letadlo velikosti supertrina by mělo mít pod 50g. To bude legrace :-))

Pavel

Post by Pavel »

Esli si tomu Martinovi dobře rozuměl, neříkal 5g ?

Honza C

Post by Honza C »

takze hosi, vcera jsem si precetl vlakno https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... ?t=2595678 a to jsem nemel delat, protoze uz uvazuju o tom, ze si budu vyrabet vlastni poohybany uhlikovy tycky! Podle tech borcu to neni velky problem - huhlik. rowing, pryskyrice, pak to nejak nacpat do smrstovaci buzirky, smrstit (horkovzduska nebo zehlicka), pak to nakrivkovat podle planu a nechat vytvrdnout. Pak odrezat buzirku a mame to. Rano jsem kvuli jinym vecem navstivil Reichardovy modelarske potreby a ... rowing tam mivaji ;) co z toho plyne ? V dalsim vlaknu resi domaci vyrobu protibezky, ale tak daleko jeste nejsem, he he.

Pavel

Post by Pavel »

To já jsem lenoch, zkusím za tepla ohýbat již existující tyčky. :mrgreen:

HonzaS

Post by HonzaS »

Honzo není to tak jednoduchý. Skoro bych řekl že je mnohem jednodušší použít existující hotový materiál a ten ohýbat při lepení. Nezapomeň že potřebuješ tyčky o průměru kolem 0,3 a 0,5 a trubičky 0,7 a 1mm (tu jedničku na podvozek).

To je dost malá smršťovačka.

Ono stavět celouhlík je už tak dost práce a výzva, podívej se na Honzu Šefrnu a Mílu Valentu. Oba postavili celouhlíky, oba to měli těžší a lítalo to hůř, než větší deproňáky co postavili po tom.

Post Reply