Trivia

Naše projekty
pepe*

Re: Trivia

Post by pepe* »

Začínám si pohravat s myšlenkou dvou vrtuli :-)

BoŠ

Post by BoŠ »

pepe* wrote:Začínám si pohravat s myšlenkou dvou vrtuli :-)
Let's go!!
pepe* wrote:první krůčky :mrgreen:

Odesláno z mého SM-A500FU pomocí Tapatalk

pepe*

Post by pepe* »

Tak Lantsov, nebo Glavak ????

HonzaS

Post by HonzaS »

Tojť otázka!

pepe*

Post by pepe* »

Honzo, je ti jasný, že ta otázka byla cílená na tvojí osobu ;-) Rad si nechal poradit, nebo aspoň shrnout pro a proti.
Uz teď mnohokrát děkuji [SMILING FACE WITH SMILING EYES]

HonzaS

Post by HonzaS »

Glavak se mi líbí principem fungování víc, ale je to taková víc značka ve stylu "instumentz für europz best (sponzoret) pajlots". A možná mají o trochu lepší vrtule. Já mám Lantsova, kterej s 13 vrtulema chodí luxusně, jsem s ním spokojenej. Ale je to pořád trochu víc ruský = je v tom víc šroubků co musí být na správným místě správně utažený, ale když je to ve finále vcelku tolerantní a jednoduchý a odolný systém. Těžký rozhodování, sám bych nevěděl po čem šáhnout (i když uvažuju že bych si objednal novýho lantsova). Ani jedním chybu neuděláš.

Pavel

Post by Pavel »

Snad jen, že za ty peníze může člobrda koupit spoustu jiného modelářského vybavení :nevim:
A nakonec si ty dvě šišaté vrtule stejně pořídí :lol:

HonzaS

Post by HonzaS »

No pamatuješ jak jsem teoretizoval v Mněněcku jestli si koupit tu 11" vrtuli za 25€ nebo ne, a pak mi Alexey půjčil 13" vrtule a po zkušebním letu už jsem neteoretizoval? :lol: :roll: Ale na druhou stranu 13" vrtule přinesly nové a dříve netušené problémy :?

Co mě zaujalo, že sám mladej Glavak (kterej vypadá že tomu rozumí) tomu až tak nerozumí. Všude argumentuje tím, že větší vrtule jsou lepší, protože větší prop wash (větší část křídla a kormidel je ofukována). To že to je na nižších otáčkách, takže menší pitch speed (menší rychlost proudu vzduchu od vrtule) už nějak neřeší - možná proto, že s tím vlastně vůbec nelítá :lol:

Pavel

Post by Pavel »

m x V = M x v prostě platí, tedy li-pomineme vliv stlačitelnosti, což při rychlosti halali modelů....
Také jsem si v NDR myslel, že další život bez kontrapropu nemá smysl :o
Nyní po sezoně uvažuji, že v F3P-AA ve Švejkolandu lze úspěšně soutěžit a vítězit i s jednou vrtulí a ušetřných 11 000 je tak
možno použít např. na zaplacení haly pro trénink :nevim:

pepe*

Post by pepe* »

Tak sem se konečně zase rozhoupal a dvouvrtulový 13" pohon Sergeje & Alexe Glavaka je na cestě :-)

Post Reply