VH-Model Rytmus Energy

Naše projekty
standapass

Re: VH-Model Rytmus Energy

Post by standapass »

To není tvoje chyba. Byla výrobní vada. Jen je otázkou, kde vznikla. Jestli při výrobě nebo při samotné stavbě a osazování. Co na to říká záruka? :D :D :D :D :D :D

standapass

Post by standapass »

baui wrote:Urcite do pulky kvetna, ale rad bych do konce mesice :)
To nezní vůbec marně. Asi dobrá firma. :D :D

baui

Post by baui »

Já bych teda reklamoval počasí. Jako vítr v zatáčce? To jako vážně? :D
Tom

BoŠ

Post by BoŠ »

Vítr už už jsem reklamoval, nepřejte si vědět, co mi odpověděl.....

BoŠ

Post by BoŠ »

Btw, co bys Tome doporučil za lepidla - přepážka, vnitřní vestavba,.... Máš, prosím, nějaké tipy?

baui

Post by baui »

BoŠ wrote:Vítr už už jsem reklamoval, nepřejte si vědět, co mi odpověděl.....
Tak to je na evropský soud! Ten je sice stejně k ničemu, jako reklamovat vítr, ale když už za to platíme... :mrgreen:

Lepidla...
Na Rytmuse co máš doma jsem používal BSI Finish-Cure 20. Slow-Cure 30 je taky dobrá volba a asi záleží, jak rychle pracuješ - rozdíl pevnosti u tohohle letadla nebude podstatný. Kdybys chtěl plnit mikrobalony, tak ber určitě 30min, ta dvacítka ti dá docela málo času na práci.

BSI má běžně Hořejší: http://www.horejsi.cz/Pages/ListProdukt ... egorie=174

Pro extremisty je Devcon (letecká certifikace a bla bla bla...klasika). Na sklolaminát/dřevo je to asi decánko drahý, navíc se u nás blbě shání. Má cenu spíš až u celouhlíkových žiletek, kde potřebuješ stejnou pevnost na menší kontaktní ploše. Ale kdybys chtěl uhlíkovat a jít na krev s pohonem... :twisted:
Tom

Pavel

Post by Pavel »

S Devconem jsem pracoval na BELL-412. Překrývaly se s ním samolepící Template (130-160°C) na spojkách hřídelí.
Pokud bych chtěl "qualitu" a nepotřeboval lepit metry a metry, vybral bych si odpovídající Devcon.
(např.:http://tmely-silikony-lepidla.heureka.c ... -s-31-25g/)

Honza C

Post by Honza C »

ja jsem Iona patlal normalnim m Epoxy 1200 a drzi to jak svina. Kdyz to pada, tak na ruce a ne na ty epoxydove spoje. Pokud bys potreboval pryskyrici, PROSIM stav se, mam ji pul kila a fakt nevim, co s ni. Aj tvrdidlo by nejake bylo.

BoŠ

Post by BoŠ »

Anžto se blíží výročí mých leteckých neštěstí, tak jsem si dovolil prohledat různé skříně, a hle, zjistil jsem, že se na mě směje z krabice nový Rytmus. To ve mně vyvolalo krátkodobý záchvat nostalgie, ze druhé police jsem vytáhl trosky minulého Rytmuse, vše zapojil, včetně motoru, a vše vypadá, že funguje. Takže poměrně velké peníze za elektroniku vypadají být zachráněny. No a teď, proč to vlastně píšu:
Pánové, obzvláště pak páni stavitelé jako Pavel, Tomáš Baui a Pepa, chtěl bych vás požádat o konzultaci na téma možné opravy křídel Rytmuse? Viděl bych to tak, že bych vás klidně objel (ne ojel!) i s křídly, a požádal vás o radu, co s tím - do popelnice či oprava. Vzhledem k mým nezměrným zkušenostem se stavbou také v případě opravy o rady, jak na to.

Btw.: na hraní jsem konečně zprovoznil Maata, a ten i po vydojení v žádné zatáčce po křídle nepadá. :D

BoŠ

Post by BoŠ »

baui wrote: Lepidla...
Na Rytmuse co máš doma jsem používal BSI Finish-Cure 20. Slow-Cure 30 je taky dobrá volba a asi záleží, jak rychle pracuješ - rozdíl pevnosti u tohohle letadla nebude podstatný. Kdybys chtěl plnit mikrobalony, tak ber určitě 30min, ta dvacítka ti dá docela málo času na práci.

BSI má běžně Hořejší: http://www.horejsi.cz/Pages/ListProdukt ... egorie=174

Pro extremisty je Devcon (letecká certifikace a bla bla bla...klasika). Na sklolaminát/dřevo je to asi decánko drahý, navíc se u nás blbě shání. Má cenu spíš až u celouhlíkových žiletek, kde potřebuješ stejnou pevnost na menší kontaktní ploše. Ale kdybys chtěl uhlíkovat a jít na krev s pohonem... :twisted:
Takový hloupý dotaz - Tome, lze vypreparovat z trupu tvoji desku zalepenou výše uvedeným lepidlem, nebo si raději vykutat novou? Případně jaký zvolit materiál - překližku a hranolky, laminát, huhlík, zlato, platinu, .....?

Post Reply