Trivia
Re: Trivia
Začínám si pohravat s myšlenkou dvou vrtuli 
Let's go!!pepe* wrote:Začínám si pohravat s myšlenkou dvou vrtuli
pepe* wrote:první krůčky
Odesláno z mého SM-A500FU pomocí Tapatalk
Tak Lantsov, nebo Glavak ????
Honzo, je ti jasný, že ta otázka byla cílená na tvojí osobu
Rad si nechal poradit, nebo aspoň shrnout pro a proti.
Uz teď mnohokrát děkuji [SMILING FACE WITH SMILING EYES]
Uz teď mnohokrát děkuji [SMILING FACE WITH SMILING EYES]
Glavak se mi líbí principem fungování víc, ale je to taková víc značka ve stylu "instumentz für europz best (sponzoret) pajlots". A možná mají o trochu lepší vrtule. Já mám Lantsova, kterej s 13 vrtulema chodí luxusně, jsem s ním spokojenej. Ale je to pořád trochu víc ruský = je v tom víc šroubků co musí být na správným místě správně utažený, ale když je to ve finále vcelku tolerantní a jednoduchý a odolný systém. Těžký rozhodování, sám bych nevěděl po čem šáhnout (i když uvažuju že bych si objednal novýho lantsova). Ani jedním chybu neuděláš.
Snad jen, že za ty peníze může člobrda koupit spoustu jiného modelářského vybavení
A nakonec si ty dvě šišaté vrtule stejně pořídí
A nakonec si ty dvě šišaté vrtule stejně pořídí
No pamatuješ jak jsem teoretizoval v Mněněcku jestli si koupit tu 11" vrtuli za 25€ nebo ne, a pak mi Alexey půjčil 13" vrtule a po zkušebním letu už jsem neteoretizoval?
Ale na druhou stranu 13" vrtule přinesly nové a dříve netušené problémy
Co mě zaujalo, že sám mladej Glavak (kterej vypadá že tomu rozumí) tomu až tak nerozumí. Všude argumentuje tím, že větší vrtule jsou lepší, protože větší prop wash (větší část křídla a kormidel je ofukována). To že to je na nižších otáčkách, takže menší pitch speed (menší rychlost proudu vzduchu od vrtule) už nějak neřeší - možná proto, že s tím vlastně vůbec nelítá
Co mě zaujalo, že sám mladej Glavak (kterej vypadá že tomu rozumí) tomu až tak nerozumí. Všude argumentuje tím, že větší vrtule jsou lepší, protože větší prop wash (větší část křídla a kormidel je ofukována). To že to je na nižších otáčkách, takže menší pitch speed (menší rychlost proudu vzduchu od vrtule) už nějak neřeší - možná proto, že s tím vlastně vůbec nelítá
m x V = M x v prostě platí, tedy li-pomineme vliv stlačitelnosti, což při rychlosti halali modelů....
Také jsem si v NDR myslel, že další život bez kontrapropu nemá smysl
Nyní po sezoně uvažuji, že v F3P-AA ve Švejkolandu lze úspěšně soutěžit a vítězit i s jednou vrtulí a ušetřných 11 000 je tak
možno použít např. na zaplacení haly pro trénink
Také jsem si v NDR myslel, že další život bez kontrapropu nemá smysl
Nyní po sezoně uvažuji, že v F3P-AA ve Švejkolandu lze úspěšně soutěžit a vítězit i s jednou vrtulí a ušetřných 11 000 je tak
možno použít např. na zaplacení haly pro trénink
Tak sem se konečně zase rozhoupal a dvouvrtulový 13" pohon Sergeje & Alexe Glavaka je na cestě