Crack-Wings - vychytávky

Naše projekty
Honza C

Crack-Wings - vychytávky

Post by Honza C »

Zdarec, nenasel jsem souhrnne vlakno o stavbe nasich bu*** (ehm ehm, sekce "Stavby" je public !) a myslim, ze si ho jako nase zakladni modely zaslouzi ! Hrnte sve popisy a tipy sem.

Muj viz http://www.rcalbum.cz/model/8271-crack-wing.html , ale nebyl jsem spokojeny s pohyblivosti kridelek. Predevcirem jsem je odrezal a kazde zavesil na 4 zavesy nastrihane ze stare 3,5'' diskety (prouzky cca 10x 20mm). Lepeni normalne ridkym vterinakem (injekcni strikacka s jehlou). Vcera otestovano, chodi to paradne !

Pavel

Re: Crack-Wings - vychytávky

Post by Pavel »

1)Jeden postřeh - materiál okolo vrtule být musí - když jsem ho v A1 komplet očesal, Teplík podstatně hůře létal.
Docházelo k prosedání v utažených zatáčkách. Proti vysekávání materiálu mi pomohla páska - nyní se to vylomí vcelku a hUHU
porem opraví za minutu.
2)Milanův nápad s vrtulí GWS 7/3,5 je výborný. Motor rychleji reaguje na plyn a Teplík nemá tak asymetrický letový
projev.
3)Přijímač a regulátor na spodní straně je sice z hlediska vyvážení a vertikální polohy těžiště OK,
ale obojí dostává při přistání (zvlášť nedobrovolném) dost zabrat(zvlášť pidikonektory).
Pokud bych stavěl Teplíka nyní, řešil bych to podobně jako u žlutého a černého samokřídla - vše nahoru včetně ovládání,
případně alespoň jinak chránit(Toro)-kde je nevhodné vedení táhel od serv.
Attachments
Snímek 031.jpg
6782841.JPG
26861964.JPG
P1140031.JPG

Honza C

Post by Honza C »

Borci, mixujete plyn do elevonu, aby nebyl wing pri vyssi rychlosti precitlively na rizeni ? Jak zhruba ?

Pavel

Post by Pavel »

3% :plane:

Janekx
Administrátor

Post by Janekx »

Milan se ptal jak by se dala udelat funkce ze cim vic plynu tim tupejsi rizeni. Zde to je

RCStudio - autorizovaný prodejce FrSky

Pavel

Post by Pavel »

No nazdar!
Tož to se raději naučím Teplíka řídit enem rukama :roll:
Ale je to dobrý tip na usnadnění řízení.
Zkusím se pošťourat v MC-20, jak to má vyřešeno pan Johanes Gr.
Zatím mám nastaveny jen 3% potlačení elevonů s lineárním nástupem od kolmé polohy páky plynu.
Je to kvůli vzpínání při prudkém přidání plynu - aby se Teplík nestavěl na zadní.
Citlivost řízení mám nastavenou pouze obyč. Expem, výchylky mechanicky maximální.

BoŠ

Post by BoŠ »

Vychytávky to jsou pěkné, ale ruce jsou ruce.
To pak člověk změní vysílač, a je nahranej.
V Ačku jsem chtěl odzkoušet Pavlův mix na teplíkovi, a při testování jsem zjistil, že pravděpodobně po jednom znovu lepení motoru jsem ho asi lehce vyosil hore, a že jeho klopivý moment hodně eliminuje změnu účinnosti výškovky křídla při změně rychlosti - prostě na delší trase v A mě to letělo víceméně rovně ve stejné výšce při různých rychlostech. Tak si myslím, že s trochou ladění se to dá "vytrimovat" i mechanicky. No a vliv kormidel na řízení by asi holt měl člověk nějak už zvládnou s normálními expy. Já se snažím při nastavování a řízení letadel minimalizovat elektronické vychytávky právě z důvodu přenositelnosti na jiné vysílače, čili se snažím využívat v maximální míře funkce, které nabízí většina vysílačů nižší střední třídy.

Honza C

Post by Honza C »

ja ja pane, ja taky mixy nepouzivam, ale rikal jsem si, ze na by se to hodilo na pylonovou soutez, aby se rizeni trochu otupilo, kdyz se poleti na plny kotel.

Pavel

Post by Pavel »

Teplík se na soutěžní pylony v naší kondofiguraci nehodí - vývoj se vydal inady:
Motor 3000kV většinou tažný, vrtule 4x4 až 5x5", žiletkové samokžídlo - nejlépe duté - extra lehké...
Jsme out - soupeři mne shazovali připředlétávání o kolo (a více) a ještě mi cestou posekali kodmidla. :zoufaly:

majlen

Post by majlen »

Ted jsem objevil :shock: videjko,velké díky Rimrovi a Jankovi. ;) ...........mě to o víkendu nedalo a navečer místo konzumace nějakého dobrého vína začal protáčet mozkové závity a došel na jinou možnost nastavení omezení citlivosti v závislosti na plynu.
( bo globální proměnné asi prostě na mém rádiu s poměrně starým fw nemám :!: :? ,nenašel jsem je !)

Použil jsem vůbec poprvé letové režimy ( do ted jsem měnil nastavení jednotlivých fází let.režimů přepínači změnou základního nastavení éra )
V základním letovém režimu mám normální nastavení modelu a následující režim u mne A mohu nastavit jak váhu daného kanálu tak jeho expo. Tento letový režim spínám softwarovým spínačem u kterého mohu definovat za jakých podmínek mi sepne letový režim A, já použil asi od 70% plynu,musím vyzkoušet v praxi,kde bude ta správná hodnota aby mi vyhovovala. Dále mohu nastavit zpoždění přechodů mezi režimy,ale vzhledem k tomu jaká je to mrštná potvůrka,jsem toto nechal v základu na okamžitou změnu.Ještě je možnost každý letový režim zvlášt trimovat,ale toto jsem zatím zrušil a mám použity trimy z výchozího letového režimu.
Líbí se mi že u T9X lze opravdu více věcí nastavovat nejen jedním způsobem a Taranis v tom pokračuje,takže kudy dál mám jasno ;) .
V této cenové hladině jsem s Turnigy zatím velmi spokojen.

Post Reply